Από την Πάτρα στην Ιταλία η 8χρονη Ειρήνη – Αναζητείται άμεσα μόσχευμα καρδιάς

Με ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. μεταφέρθηκε σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να ταξιδέψει για την Ιταλία η 8χρονη Ειρήνη από την Πάτρα που πάσχει από οξεία μυοκαρδίτιδα.

Το κοριτσάκι μεταφέρεται στην Ιταλία με C-30 της πολεμικής μας αεροπορίας με προορισμό το Μπέργκαμο. Εκεί οι γιατροί θα παρακολουθούν πολύ στενά την μικρή ασθενή, μέχρι να βρεθεί συμβατό μόσχευμα καρδιάς.

Πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο ταξίδι, με τον Διευθυντή της Μ.Ε.Θ. Παίδων του Π.Γ.Ν.Π. Ανδρέα Ηλιάδη και τους γιατρούς της Μονάδας να την ακολουθούν σε αυτό, αφού είναι πολύ πιθανό η μεταφορά της να επηρεάσει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της.

Το κοριτσάκι από την Πάτρα νοσηλευόταν για αρκετές μέρες στη Μ.Ε.Θ. Παίδων του Π.Γ.Ν.Π. με τους γιατρούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της υγείας της.

Ήδη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Διευθυντής της Μ.Ε.Θ. Παίδων του Νοσοκομείου Ανδρέας Ηλιάδης επικοινώνησε με τον Εθνικό Οργανισμό Μετσμοσχεύσεων ζητώντας την άμεση εύρεση συμβατού μοσχεύματος. Μετά από επικοινωνία του Ε.Ο.Μ. με τον αντίστοιχο ιταλικό οργανισμό κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της 8χρονης στην Ιταλία και η νοσσηλεία της σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο προκειμένου να λαμβάνει συγκεκριμένη αγωγή, μέχρι να βρεθεί μόσχευμα.

tempo24.news