Πάτρα: Σοκ με 23χρονη έγκυο που διασωληνώθηκε από Covid

Δύσκολες ώρες για την οικογένεια του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, κ. Φίλιππου Λιάκου

Μια 23χρονη από την Δυτική Αχαΐα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου με επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ και το μωρό της νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 ημέρες, όπως ανέφερε μιλώντας στο Mega το απόγευμα της Τετάρτης ο πεθερός της 23χρονης, Φίλιππος Λιάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας.

Η νεαρή που εγκυμονούσε, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με δέκατα, όπου διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Εκεί, λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε, οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν εσπευσμένα σε τοκετό και αμέσως διασωλήνωσαν τόσο τη μητέρα όσο και το βρέφος.

Το βρέφος, το οποίο αποδείχτηκε αργότερα αρνητικό στον κορωνοϊό, έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο και έχει αποσωληνωθεί και νοσηλεύεται στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Η 23χρονη κοπέλα ωστόσο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως αναφέρθηκε νόσησαν πρώτα ο κ. Λιάκος, μετά η σύζυγός του και στη συνέχεια ο γιος του και η νύφη του, δηλαδή η 23χρονη κοπέλα που έχει διασωληνωθεί. Ο κορωνοϊός πρωτοχτύπησε την πόρτα του σπιτιού τους τέλη Φεβρουαρίου όταν ο Φίλιππος Λιάκος ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα.

«Εγώ πριν 22 ημέρες ένιωσα τα πρώτα συμπτώματα. Έκανα το τεστ, βγήκα θετικός, η γυναίκα μου αρνητική. Στην αρχή νοσούσα ελαφριά μετά άρχισα να χειροτερεύω. Στην τρίτη μέρα κόλλησε και η γυναίκα μου» τόνισε ο Φίλιππος Λιάκος.

Ήταν θέμα χρόνου να νοσήσει και η νύφη του, η οποία διένυε τότε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

thebest.gr