Ρ. Πισπιρίγκου: Στον «αέρα» η απολογία της – Αίτηση εξαίρεσης της Ανακρίτριας κατέθεσε ο Αλ. Κούγιας

Μέσα στην επόμενη ώρα θα γίνει γνωστό αν τελικά θα απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο ίδιος έχει ετοιμάσει ένα απολογητικό υπόμνημα 70 σελίδων αλλά ταυτόχρονα κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας επιρρίπτοντάς της μεροληψία στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο γνωστός ποινικολόγος είπε ακόμα ότι εντός 45 λεπτών θα γνωρίζουμε αν τελικά θα απολογηθεί η πελάτης του. Η θέση του είναι ότι πρόκειται για την δικαστική πλάνη του αιώνα.

Το αίτημα που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας για την εξαίρεση της 35ης Τακτικής Ανακρίτριας Αθηνών, Ευγενίας Τζωρτζάτου, κρίνεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε περίπτωση που η ανακρίτρια δεν αυτοεξαιρεθεί από την ανάκριση, είναι πιθανό να μπλοκάρει και την σημερινή απολογία της κατηγορουμένης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε νέα προθεσμία προκειμένου προκειμένου να καταθέσουν τρεις ακόμη μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Συγκεκριμένα ζήτησε να εξεταστούν οι Ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακόπουλού, Χαρά Σπηλιοπούλου και η Αγγελική Τσιόλα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Τζωρτζάτου επιφυλάχθηκε και ζήτησε από την κατηγορούμενη να συνεχιστεί η διαδικασία και να απολογηθεί σήμερα. Η υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου στη συνέχεια, κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την κλήση των μαρτύρων, με την Ανακρίτρια να ζητάει και μετά από αυτό να αρχίσει η απολογία της κατηγορούμενης και τελικά η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου να προχωρά στην κατάθεση της αίτησης εξαιρέσεως της Ανακρίτρια.

Η 34χρονη γυναίκα, στην οποία οι δικαστικές Αρχές της καταλογίζουν ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της, έχει κληθεί να απολογηθεί σήμερα για τη Μαλένα και την Ίριδα, ενώ για τις 9 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η δίκη της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μετά από τρεις προθεσμίες, που ήδη έχει λάβει για την απολογία της επί όσων της αποδίδονται στη δικογραφία που αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε χθες νέα αιτήματα εξέτασης μαρτύρων ειδικών γνώσεων με βασικό ισχυρισμό ότι σφάλλει η Δικαιοσύνη που αποδέχθηκε τα ευρήματα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι αποδίδουν σε μη παθολογικά αίτια τους δύο θανάτους. Η εκτίμησή τους είναι ότι προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και πως δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019, ενώ το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου», και της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται η πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Ν. Καρακούκη και Ν. Καλόγρηα αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών.

newsit.gr