Πόλεμος στην Ουκρανία: Έλληνες φεύγουν από τη Μαριούπολη

Τις αμέσως επόμενες ώρες έλληνες δημοσιογράφοι, τεχνικοί και μέλη της πρεσβείας αναμένεται να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη της Ουκρανίας. Σημειώνεται πως εδώ και λίγες ώρες οι μάχες στην πόλη με τους 120.000 έλληνες ομογενείς έχουν ενταθεί, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί μερική εκκένωση του ελληνικού προξενείου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στη Μαριούπολη σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει με κατεύθυνση προς τα δυτικά της Ουκρανίας, το ελληνικό κονβόι με δημοσιογράφους, τεχνικούς και μέλη του προξενείου.

Στο πρώτο αυτοκίνητο θα επεμβαίνει ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωσταλένος. Στην πορεία προς τα δυτικά θα ενσωματωθούν και άλλα οχήματα.

Μάλιστα, σημειώνεται πως υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για αποστάσεις καθοδόν για να μη χαθεί κανείς στην περίπτωση, που υπάρχει μηχανικό πρόβλημα ή πρόβλημα καυσίμων, καθώς όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής μπορούν να βάλουν μέχρι 20 λίτρα βενζίνη ανά αυτοκίνητο.

Η αποστολή έχει μαζί της ρηματική διακοίνωση που έχει σταλεί μέσω του ΥΠΕΞ ώστε αν τους ζητηθεί να το δείξουν σε Ρώσους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η πομπή θα μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν, προς τα σύνορα με την Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

newsit.gr