Ρένος Χριστοδουλίδης στο AgrinioTimes.gr: Αναδεικνύοντας τη «γλυκιά» γεύση του λεμονιού (Video)

Με αφορμή την παρουσίαση του μυθιστορήματος «Το πιο γλυκό λεμόνι», του συμπολίτη μας Ρένου Χριστοδουλίδη, η οποία διοργανώνεται από την ΚΟΙΠΑ και το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, ο συγγραφέας μίλησε στο AgrinioTimes.gr και τη Νάντια Μπούτα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η ιστορία του βιβλίου είναι προϊόν μυθοπλασίας, περιγράφει παρόλα αυτά, τις πραγματικές συνθήκες της καθημερινότητας των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, φιλοδοξώντας να ευαισθητοποιήσει το αναγνωστικό κοινό πάνω σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικής ανισότητας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα τραγικό τροχαίο, μια μεταθανάτια εμπειρία, οι 3 Αρχάγγελοι, μια ιερή αποστολή, ένας βαρύς σταυρός, φέρνουν τούμπα τη ζωή του. Η καθημερινότητα ενός ανθρώπου που αναγκάστηκε να κινείται για το υπόλοιπο τη ζωής του πάνω σ’ ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Μια σειρά απίθανων μικρών προσωπικών ιστοριών σφραγίζουν ανεξίτηλα την μετέπειτα ζωή του Παύλου Αστερούδη και καθορίζουν το μέλλον του.

Συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά όνειρα ενισχύουν την χριστιανική του πίστη και επαναφέρουν την αισιοδοξία στη ζωή του. Έχει ν’ αντιπαλέψει με τους δαίμονές του, τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής, τα κατά διάνοια αμαρτήματα. Πρέπει να βρει τη ψυχική δύναμη να μην λυγίσει, να κοιτάξει μπροστά, να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Όλα παίζονται στο μυαλό του, στο κλικ εκείνο που αλλάζει τη φιλοσοφία της ζωής για μια αισιόδοξη θεώρησή της.

Στον σκληρό αγώνα του δεν είναι μόνος. Μπροστά στα αδιέξοδα και την ατολμία του, ουράνιοι και επίγειοι Άγγελοι σπεύδουν να τον συντρέξουν. Μικρές και μεγάλες «κατακτήσεις» ενισχύουν την αυτοπεποίθησή του και του δίνουν κουράγιο.

Η «γλυκιά» γεύση ενός λεμονιού είναι μια κατάκτηση που καθορίζει το υπόλοιπο της ζωής του βοηθώντας τον να εξασφαλίσει στο μέλλον όσα πίστευε ότι θα του στερούσε η αναπηρία.

Το Πρόγραμμα της Παρουσίασης:

11.00: Έναρξη- Χαιρετισμοί

11.15: Παρουσίαση του βιβλίου — Χρυσούλα Σπυρέλη (Ποιήτρια, Δρ. λογοτεχνίας)

11.30: Δραματοποίηση σκηνής του βιβλίου — Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου και Βασίλης Κομπορόζος (Εκπαιδευτικοί-Λογοτέχνες)

11.45: Μουσικό Σύνολο «Κόσμος» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου – Ενορχήστρωση, Διδασκαλία, Διεύθυνση: Ευγενία Γρέντζελου

Παρουσίαση – Συντονισμός: Θεοδώρα Μαργάρα (Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος)

Θα ακουστούν τα τραγούδια:

Ν’ αγαπάς
Στίχοι: Νίκος Βελιώτης
Μουσική: Παντελής Θαλασσινός

Θάλασσα Γυαλί
Στίχοι: Ελένη Ζιώγα
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Δεν είμαι άλλος
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

Η επιμονή σου
Στίχοι-Μουσική: Κώστας Λειβαδάς

12.00: Συζήτηση με τον συγγραφέα.

12.30: Λήξη εκδήλωσης

Το βιβλίο «Το πιο γλυκό λεμόνι» του Ρένου Χριστοδουλίδη, διατίθεται στα βιβλιοπωλεία, καθώς επίσης και από τον συγγραφέα σε προνομιακή τιμή.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Ρένου Χριστοδουλίδη στο AgrinioTimes.gr: