Ρόδος: Χαμός για τον σερβιτόρο που πήγε παραγγελία μέσα στη θάλασσα (Video)

«Να πάνε να ελέγξουν άμεσα την πρόσληψη αλλά και την ηλικία του συγκεκριμένου εργαζομένου» αναφέρει στο newsit.gr ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος που θέτει επι τάπητος το ζήτημα της ηλικίας του σερβιτόρου στην Ρόδο, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να περπατάει στην θάλασσα για να δώσει την παραγγελία σε πελάτη γνωστού beach bar.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου εξηγεί ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες. «Έχουμε ειδοποιήσει την επιθεώρηση εργασίας να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, δηλαδή να πάνε να ελέγξουν άμεσα και την πρόσληψη και την ηλικία του συγκεκριμένου εργαζομένου».

Όπως αναφέρει κ. Εγγλέζος, είναι δύσκολη η έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης αυτών των υποθέσεων καθώς δεν υπάρχει ειδικό τμήμα επιθεωρητών στα Δωδεκάνησα.

«Εμείς γι’ αυτά που φωνάζουμε είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων. Και δυστυχώς οι καταγγελίες που γίνονται αργούν να ολοκληρωθούν γιατί η τεχνική επιθεώρηση είναι στον Πειραιά. Δεν έχουμε εμείς στα Δωδεκάνησα.

Εδώ και μία δεκαετία ζητάμε σε μία περιοχή που η ανάπτυξη επιχειρήσεων με κατασκευές είναι στο φόρτε τους, να υπάρχει τεχνική επιθεώρηση και όχι μόνο απλοί επιθεωρητές.

Έχουμε γίνει Μύκονος Νο2 και δύο επιχειρηματίες ”λυμαίνουν” τα πάντα.

Για τα εργατικά ατυχήματα που γίνονται ανά διαστήματα, περιμένουμε έναν χρόνο για να έρθουν και να κάνουν έλεγχο».

Πάντως όσον αφορά στη νομιμότητα των επιχειρήσεων, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ρόδου “έχει επέμβει ήδη ο εισαγγελέας και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διερευνηθούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές στο νησί”.

Για το περιστατικό υπήρξε και παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε σε tweet του ότι «έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον Σ.Ε.Π.Ε. και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι».

Αλλά και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε σχετική ανάρτηση για το θέμα, γράφοντας ότι «δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για τη νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα».

Ρεπορταζ: Άννα Τσούτσα

 

Διαβάστε επίσης: Στον Θύαμο Αμφιλοχίας για την Εορτή των Αγίων Αναργύρων ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός (Photos)