Σαλιγκάρια και χαβιάρι από το Αγρίνιο – Ξεχωριστή παρουσία στη HO.RE.CA. (Φωτό)

Το Σάββατο στις 8 Φεβρουαρίου στη γνωστή έκθεση HO.RE.CA. που διεξήχθη στο Metropolitan expo, ο Αγρινιώτης παραγωγός σαλιγκαριών Μπαλάσκας Σπυρίδων σε συνεργασία με εκλεπτυσμένους και διακεκριμένους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα άκρως ελληνική.

Ο executive chef του Σισμανόγλειου νοσοκομείου και γαστρονομικός υπεύθυνος μαγείρων Αιτωλοακαρνανίας Θωμάς Μπακοδήμος και ο executive chef του ξενοδοχείου “Airotel Στράτος Βασιλικός” στην Αθήνα Χρήστος Άμαντος, εντυπωσίασαν με τις μοναδικές τους δημιουργίες το κοινό κι έδωσαν το ερέθισμα σε όλους να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά εδέσματα με κοινό συστατικό όλων των πιάτων τα σαλιγκάρια.

Ο παραγωγός κύριος Μπαλάσκας,του οποίου τα σαλιγκάρια χρησιμοποιήθηκαν στο μαγείρεμα, εξήγησε τις ιδιότητές τους και έδωσε στοιχεία για την παραγωγή τους.

Ωστόσο, μεγάλη έκπληξη προκάλεσε το χαβιάρι σαλιγκαριού που η γεύση του δημιούργησε εκρήξεις στους ουρανίσκους.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια συνέβαλλε και ο Αγρινιώτης executive chef μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και γαστρονομικός υπεύθυνος Δυτικής Ελλάδος Ιωάννης Μπαλωμένος, ο οποίος αν και απών στο μακρινό Κονγκό οργάνωσε το όλο εγχείρημα.

Τέλος, σημαντική υπήρξε και η βοήθεια της συμπατριώτισσας και διευθύντριας της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κυρίας Έλενας Ρέππα.

Ας ελπίσουμε να είναι μια αρχή για τη τοπική μας κοινωνία και να τολμήσουν κι άλλοι τέτοια εγχειρήματα ώστε να αναδείξουμε τα αγαθά και τις γεύσεις του τόπου μας.