Σκουρλέτης: Ανακοίνωσε νέα ημερομηνία για νέο Καλλικράτη – Πότε θα γίνουν εκλογές

«Τις εβδομάδες μετά το Πάσχα» θα κατατεθεί, τελικά, το ν/σ για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, όπως διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης με συνέντευξη του, στο ραδιόφωνο 24/7.

Πρόκειται για την τέταρτη εκδοχή του χρόνου κατάθεσης του νομοσχεδίου που δίνει ο υπουργός Εσωτερικών τις τελευταίες 40 ημέρες:

-Η πρώτη ήταν στις 8 Φεβρουαρίου όταν είχε προαναγγείλει ότι το επόμενο δίμηνο (δηλαδή αρχές Απριλίου) θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

-Η δεύτερη στις 12 Μαρτίου 2018, όταν είχε ανακοινώσει ότι σε δύο μήνες θα κατατεθεί στην τελική μορφή του, το νομοσχέδιο για το «νέο Καλλικράτη», μεταθέτοντας ουσιαστικά τη διαδικασία για τον Μάιο.

-Η τρίτη πριν 10 ημέρες (18 Μαρτίου) όταν είχε προαναγγείλει ότι το νομοσχέδιο για το νέο «Καλλικράτη» θα παρουσιαστεί μέχρι τέλος Μαρτίου και ότι μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί. «Τέλη του μήνα θα έχουμε το νομοσχέδιο των θεσμικών αλλαγών ώστε μετά το Πάσχα να το ψηφίσουμε», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

 

Επιβεβαίωση για μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών

Παράλληλα, ο υπ. Εσωτερικών, στην σημερινή συνέντευξη του, αναφέρθηκε και στην μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν αυτές θα γίνουν δηλαδή τον Νοέμβριο του 2019 απάντησε ότι αυτό που προέχει είναι να αποσυνδεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτές των ευρωεκλογών. «Η ταύτισή τους χρονικά αλλοιώνει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άρα είναι εύλογο να μετατεθούν», είπε ο κ. Σκουρλέτης. Ο υπ. Εσωτερικών αναφέρθηκε επίσης στην σημαντικότητα της απλής αναλογικής, περιγράφοντας τη διαδικασία εκλογής των δημοτικών Αρχών.

aftodioikisi.gr