Σπ. Κωνσταντάρας στον Antenna Star – «Αυτοδιοίκηση: Πολιτική μόνο για τους Δημότες» (Ηχητικό)

Ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, φιλοξενήθηκε ζωντανά στο στούντιο του Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου απαντώντας σε μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν τις δράσεις, τα έργα, τις πρωτοβουλίες του Δήμου που στόχο έχουν την ανάπτυξη της περιοχής και την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντάρας μίλησε για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Το «πλαφόν» των 6.000.000 όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση με την αφαίρεση των χρηματοδοτήσεων του «Φιλόδημος I», αδικεί τους μικρούς Ορεινούς Δήμους! Δεν θα το επιτρέψουμε, γιατί η αυτοδιοίκηση είναι εργαλείο άσκησης πολιτικής μόνο για τους δημότες. Με αυτούς είμαστε!»

Μεγάλο μέρος της εκπομπής αφιερώθηκε στον οδικό άξονα που συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο και για μια ακόμη φορά αναφέρθηκαν οι λόγοι που έως τώρα δεν έγινε κατόρθωτο να υπάρξει βελτίωσή του, ενώ έγινε αναφορά στις προσπάθειες που γίνονται τώρα από την Δημοτική Αρχή.

Για το Μουσείο Θέρμου είπε ότι: «Το Μουσείο μας είναι η δύναμη του πολιτισμού μας» και συντονίζουμε τις προσπάθειές μας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας για να έχει την επισκεψημότητα που είναι αντάξια της αξίας και της σημασίας του.

Στη συνέχεια μίλησε ακόμη για το «Μεταχρωματικό Έλκος Πλατάνου» στον Δήμο Θέρμου επισημαίνοντας ότι συμμετείχε πρόσφατα σε τηλεδιάσκεψη «το σημαντικό πρόβλημα της ασθένειας των πλατάνων του μεταχρωματικού έλκους, που έχει επεκταθεί και στην περιοχή μας. Ενημερωνόμαστε από επιστήμονες και ως Δημοτική Αρχή λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα!»

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στην εκπομπή ήταν η πανδημία και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θέρμου που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό τονίζοντας ότι: «Επισκέφθηκα τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κο Ιωάννη Καρβέλη, τον ενημέρωσα για την πορεία των εμβολιασμών στον Δήμο Θέρμου, καθώς και για τα ζητήματα που απασχολούν την λειτουργία του Κέντρου Υγείας της πόλης μας».

Τέλος, για τη διεκδίκηση κατασκευής του οδικού άξονα Αντίρριο – Ναύπακτος – Θέρμο – Καρπενήσι σχολίασε: «Επισκέφτηκα στο Καρπενήσι τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας κο Νίκο Σουλιώτη καθώς και τον Δήμαρχο Ναυπακτίας είχαμε μια διεξοδική συζήτηση για την συνεργασία των Δήμων. Συμφωνήσαμε στην δυναμική προώθηση της κατασκευής του οδικού άξονα Αντίρριο -Ναύπακτος-Θέρμο -Καρπενήσι που θα δώσει πολλαπλά οφέλη στους δήμους μας και στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας».

Ακούστε, την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Δημάρχου Θέρμου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα στον Antenna Star 103.5: