Σπαλομπριζόλες κρασάτες στον φούρνο

Τι πιο εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό από μια ζουμερή σπαλομπριζόλα, αρωματισμένη με κρασί, μουστάρδα και ρίγανη. Τις συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες χωρίς κόκαλο, σε 3-4 κομμάτια η καθεμία (πάχους περίπου 1 εκ.)
  • 80 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 120 ml ξηρό, κόκκινο κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και αφήνουμε για 10-15 λεπτά, να μαριναριστεί το κρέας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Aπλώνουμε τις μπριζόλες σε ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσει.

Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα.

gastronomos.gr