Στην Κύπρο 13 χορωδοί του «Ορφέα» Αγρινίου για την ιστορική συναυλία «Ελευθερία»

Μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις χορωδών στα χρονικά θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας «Ελευθερία 2024», αύριο Σάββατο, 16 Μαρτίου στο Στάδιο «Ελευθερία» στη Λευκωσία.

Στην ιστορική συναυλία για τα 50 χρόνια την τουρκική εισβολή στο νησί (1974-2024) και τα 50 χρόνων αγώνων και προσφυγιάς θα συμμετάσχει με εκπροσώπους του ο Μουσικός Σύλλογος «Ορφέας» του Αγρινίου.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του «Ορφέα»:

Με αισθήματα συγκίνησης, υπερηφάνειας και εθνικού παλμού ανεχώρησαν σήμερα 14 Μαρτίου για Κύπρο 13 εκλεκτοί χορωδοί του ΟΡΦΕΑ (Γουργολίτσας Π., Κακαβούλας Σ., Κατσακιώρης Κ., Κουτσούκης Κ., Λιανός Κ., Νικολάου Θ., Αθανασοπούλου Α., Ασημακοπούλου Α., Ιωάννου Ε., Παπαπάνου Φ., Σταμάτη Μ., Τσαρούχη Β., Ψηλού Μ.) με επικεφαλής την εξαίρετη μαέστρο κ. Α. Πανοπούλου, άξιοι πρεσβευτές της Πατρίδας, της πόλης, του Συλλόγου, για να συμμετάσχουν στη μεγαλειώδη Πανελλήνια Εθνική Συναυλία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» με αφορμή τα 50 χρόνια αγώνα και προσφυγιάς με τη συμμετοχή 2.000 χορωδών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου εκπροσωπώντας 53 χορωδίες.

Η ιστορική εμβληματική συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ 16/3/2024 στο Κλειστό Στάδιο «Τ. Παπαδόπουλος» της Λευκωσίας με συνοδεία 200μελούς Συμφωνικής Ορχήστρας και θ’ ακουστούν 17 αποσπάσματα από σπουδαία μουσικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων σπουδαίων συνθετών της ελευθερίας με μεγαλειώδη τελετή έναρξης.

Η συναυλία τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο και της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής και διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χορωδιών.

 

Διαβάστε επίσης: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου: Ο Giulo Giani συνάντησε τον Μιχαηλάγγελο Νιάρχο (Video – Photos)