Στη συγκατοίκηση στρέφονται οι φοιτητές για εξοικονόμηση χρημάτων

Η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό

Μια πρόσφατη μελέτη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) διαπίστωσε ότι η μέση τιμή ενοικίου για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην Αθήνα έχει αυξηθεί κατά 10% το τελευταίο έτος. Αυτό έχει δυσκολέψει πολλούς φοιτητές να αντέξουν οικονομικά το δικό τους μέρος για να ζήσουν, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

· Σύμφωνα με την Eurostat, οι τιμές των ενοικίων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 10,4% το έτος έως τον Μάρτιο του 2023, η υψηλότερη ετήσια αύξηση από το 2008.

· Ο πληθωρισμός είναι επίσης αυξανόμενος στην Ελλάδα. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν 7,6% τον Ιούνιο του 2022, το υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Ως αποτέλεσμα, οι φοιτητές στρέφονται όλο και περισσότερο στη συγκατοίκηση, η οποία περιλαμβάνει την ενοικίαση ακινήτου με άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους του ενοικίου, καθώς το συνολικό ενοίκιο διαιρείται μεταξύ των συγκατοίκων.

Για παράδειγμα, ένας φοιτητής που νοικιάζει ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην Αθήνα μόνος του θα πλήρωνε περίπου 800 ευρώ το μήνα. Ωστόσο, αν συγκατοικούσε με άλλους δύο φοιτητές, θα μπορούσαν ο καθένας να πληρώσει περίπου 267 ευρώ το μήνα.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, η συγκατοίκηση μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να κάνετε φίλους. Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος να μάθετε για διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής.

Η λύση

Η λύση που μπορεί να βοηθήσει τους φοιτητές να βρουν τον ιδανικό συγκάτοικο είναι το MyRoomie.gr, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν προφίλ, να αναζητήσουν αγγελίες και να επικοινωνήσουν με πιθανούς συγκατοίκους.

Το MyRoomie.gr προσφέρει επίσης ένα Plus πρόγραμμα που περιλαμβάνει πρόσθετες λειτουργίες, όπως την ικανότητα να δείτε τα social media του υποψήφιου συγκατοίκου και να έχετε προβεβλημένες αγγελίες. Οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν το MyRoomie Plus πρόγραμμα χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού “student24”.

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Φορολογικές Δηλώσεις: «Έρχεται» παράταση εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής