Συνδυαστική θεραπεία μειώνει το χρόνο ανάρρωσης σε ασθενείς με τον ιό

Τα πρώτα δεδομένα μελέτης για την αντιμετώπιση νοσηλευομένων ασθενών με COVID-19 με τη χρήση της συνδυαστικής θεραπείας μπαρισιτινίμπης με ρεμντεσιβίρη ανακοίνωσαν Lilly και Incyte.

Μείωση του χρόνου μέχρι την ανάρρωση σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19 επιτυγχάνει θεραπεία με μπαρισιτινίμπη σε συνδυασμό με τη ρεμντεσιβίρη, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα μελέτης.

Η μελέτη περιλαμβάνει περισσότερους από 1.000 ασθενείς και ξεκίνησε στις 8 Μαΐου με σκοπό την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του συνδυασμού μπαρισιτινίμπης σε δόση 4mg και της ρεμντεσιβίρης σε σύγκριση με τη μονοθεραπεία με ρεμντεσιβίρη, σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19.

«Η μπαρισιτινίμπη σε συνδυασμό με τη ρεμντεσιβίρη πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο που ήταν η μείωση του χρόνου μέχρι την ανάρρωση σε σύγκριση με τη μονοθεραπεία με ρεμντεσιβίρη», αναφέρει η ανακοίνωση των Lilly και Incyte.

Η μελέτη Adaptive Covid-19 Treatment Trial (ACTT-2), χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ΝΙΑID) των ΗΠΑ.

Διαβάστε τα συμπεράσματα της έρευνας εδώ.