Η συνταγή της ημέρας: Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας
Πανεύκολη συνταγή για τυροπιτάκια με κρούστα.
#tsoulotip: Αλείφουμε το φύλλο κρούστας με νερό για να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα.
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
150 γρ. κεφαλοτύρι, θρυμματισμένο
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
10 φύλλα κρούστας
1+½ κ.σ. θυμάρι, τριμμένο
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τη μοτσαρέλα, το θυμάρι, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
2 Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας με την πιο μικρή πλευρά να κοιτάει προς εμάς. Το λαδώνουμε, από πάνω τοποθετούμε άλλο ένα και κόβουμε λωρίδες των 7εκ.
3 Αλείφουμε με νερό την πάνω πλευρά, αδειάζουμε περίπου 1 κ.σ. γέμιση στην κάτω πλευρά κάθε λωρίδας και τη τυλίγουμε διαγώνια ώστε να σχηματίσουμε ένα τριγωνικό σχήμα.
4 Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
5 Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
6 Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
7 Σερβίρουμε ζεστά.
giorgostsoulis.com