Η συνταγή της ημέρας: Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Πανεύκολη συνταγή για τυροπιτάκια με κρούστα.

#tsoulotip: Αλείφουμε το φύλλο κρούστας με νερό για να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα.

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

150 γρ. κεφαλοτύρι, θρυμματισμένο

150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

10 φύλλα κρούστας

1+½ κ.σ. θυμάρι, τριμμένο

1 αυγό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο

ΒΑΖΑΘερμίδες1015%
ΒΑΖΑΛίπος7.8g11%
ΒΑΖΑKορεσμένα2.1g11%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες2.9g6%
ΒΑΖΑYδατάνθ.5g2%
ΒΑΖΑΣάκχαρα0.3g0%
ΒΑΖΑΑλάτι0.1g1.67%
ΒΑΖΑΙνες0.2g1%

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τη μοτσαρέλα, το θυμάρι, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

2 Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας με την πιο μικρή πλευρά να κοιτάει προς εμάς. Το λαδώνουμε, από πάνω τοποθετούμε άλλο ένα και κόβουμε λωρίδες των 7εκ.

3 Αλείφουμε με νερό την πάνω πλευρά, αδειάζουμε περίπου 1 κ.σ. γέμιση στην κάτω πλευρά κάθε λωρίδας και τη τυλίγουμε διαγώνια ώστε να σχηματίσουμε ένα τριγωνικό σχήμα.

4 Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.

5 Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

6 Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

7 Σερβίρουμε ζεστά.

 

giorgostsoulis.com