Θέμης Γαμβρούλης: «Η μνήμη είναι χρέος» (Video)

Στη μνήμη του Γιάννη Τζαμούρα

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου 2023, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, η μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Χορωδιακά Συναπαντήματα Μνήμης. Όταν η χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας συναντά τον Ορφέα για να τιμήσουν τον χαρισματικό συγχορωδό Γιάννη Τζαμούρα που έφυγε…».

Η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας, υπό την διεύθυνση του κ. Σταύρου Μπερή και η Χορωδία «Ορφέας» Αγρινίου, υπό την διεύθυνση της κ. Άννας Πανοπούλου ερμήνευσαν δημιουργίες ελλήνων και ξένων συνθετών, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Νίκου Γκάτσου, του Vinko Vodopivec, κ.α. Την αυλαία της βραδιάς άνοιξε ο διακεκριμένος πιανίστας Καθηγητής του Μ.Σ. Αγρινίου κ. Ηλίας Φουλίδης, με τη σύνθεση του Chr. W Gluck, Melody from “Orpheus” διασκευή A. Siloti.

Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Τζαμούρα, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και ήταν αυτή που σηματοδότησε την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Α’ Χριστοφορείων 2023, που συνδιοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Αγρινίου.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Θέμης Γαμβρούλης, Πρόεδρος του Μ.Σ. «Ορφέας» Αγρινίου:

«Η μνήμη είναι χρέος και μάλιστα απαράβατο όταν πρόκειται για χαρισματικούς ανθρώπους, όπως ο Γιάννης Τζαμούρας», τόνισε ο κ. Γαμβρούλης και ευχαρίστησε τον Δήμο Αγρινίου και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

 

Διαβάστε επίσης: «Α’ Χριστοφόρεια 2023»: Το Αγρίνιο τίμησε τον χαρισματικό συγχορωδό Γιάννη Τζαμούρα