Δ. Τραπεζιώτης: «Ανέγερση Μνημείου Πεσόντων είτε στη Γαβαλού, είτε στη Συκιά Μακρυνείας» (Photos)

Δ. Τραπεζιώτης: «Επιβάλλεται να ανεγερθεί Μνημείο Πεσόντων με τα ονοματεπώνυμα των θυμάτων κατά την διάρκεια της Κατοχής είτε στη Γαβαλού είτε στην είσοδο της Μακρυνείας στη Συκιά»

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης, την Κυριακή μετέβη στη Γαβαλού στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής και παραστάθηκε στο επίσημο μνημόσυνο το οποίο τελέσθηκε στην μνήμη των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής , από τις Δημοτικές Ενότητες Αρακύνθου και Μακρυνείας.

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων στο μνημείο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του ναού.

Σε γραπτή του δήλωση ανέφερε τα εξής: «Τα χωριά της Μακρυνείας απουσιάζουν από τον κατάλογο των Μαρτυρικών Χωριών, που υπέστησαν καταστροφές κατά την διάρκεια της Κατοχής.

Θα ήταν μια θετική εξέλιξη η ένταξη των πληγέντων χωριών της Μακρυνείας στον κατάλογο των Μαρτυρικών Χωριών της χώρας και επίσης διατυπώνουμε την πρόταση να ανεγερθεί Μνημείο Πεσόντων με τα ονοματεπώνυμα των θυμάτων κατά την διάρκεια της Κατοχής είτε στη Γαβαλού είτε στην είσοδο της Μακρυνείας στη Συκιά στον χώρο που προτίθεται να αναπλάσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Είναι ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί από τους απογόνους των θυμάτων πολλάκις και είναι καιρός να πραγματοποιηθεί».

 

Διαβάστε επίσης: Μ. Ζαμπάρας για Ν. Φιλαδέλφεια: «Η εγκληματική αδράνεια έχει και πολιτικό ονοματεπώνυμο» (Video)