Ο Γ. Τριανταφυλλάκης για την οριοθέτηση περιοχών του Δήμου Ξηρομέρου

Σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την οριοθέτηση περιοχών του Δήμου Ξηρομέρου προς χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, από τις πλημμύρες της 3ης, 4ης και 26ης Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Η κρατική αρωγή σε περίπτωση θεομηνίας, πέρα από την ουσιαστική στήριξη, αποτελεί ψυχολογική ανάταση. Από την πρώτη στιγμή οι υπηρεσίες του Δημού, οι ειδικοί συνεργάτες και μηχανικοί της ΙΠ Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τους πληγέντες, καταγράψαμε τις καταστροφές, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την οριοθέτηση της περιοχής. Ευχαριστούμε το αρμόδιο Υπουργείο και αναμένουμε το ΦΕΚ .
Είμαστε δίπλα στους δημότες!

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στις 16 Δεκεμβρίου 2021, που σήμερα αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έγινε οριοθέτηση περιοχών του Δήμου Ξηρομέρου προς χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, από τις πλημμύρες της 3ης, 4ης και 26ης Ιανουαρίου 2021.

Οι περιοχές που οριοθετήθηκαν είναι:

  • Δημοτικές Κοινότητες Κανδήλας και Μύτικα της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου.
  • Δημοτικές Κοινότητες Αστακού και Βασιλόπουλου της Δημοτικής Ενότητας Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου.

Κατόπιν αυτού αναμένεται η απόφαση να λάβει ΦΕΚ και να χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση των ζημιών με αρμόδια υπηρεσία, τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Δ.Ε.), όπως συνέβη και για της ζημιές από την θεομηνία της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020.