Ο Π. Τσιχριτζής στον Antenna Star: «Απόφαση-λύτρωση για τους ελαιοπαραγωγούς» (Ηχητικό)

Την απόλυτη ικανοποίησή του και τη δικαίωσή του για την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, που αποκαθιστά οριστικά το ζήτημα του συνώνυμου «KALAMATA» της ποικιλίας Ελιάς Καλαμών, εξέφρασε μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής. 

Όπως, εξήγησε αναλυτικά ο κ. Τσιχριτζής η απόφαση εκδόθηκε σε συμμόρφωση με την Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις του Κανονισμού και της Εθνικής Νομοθεσίας, καθώς είναι γνωστό ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν είχε υπεισέλθει στην ουσία του θέματος αλλά είχε παραμείνει στην μη πλήρη τεκμηρίωση προηγούμενης υπουργικής απόφασης του 2018. Με αποτέλεσμα μόνο οι Μεσσήνιοι καλλιεργητές, παραγωγοί κ.λπ., της ελιάς Καλαμών να μπορούν να αναγράφουν στις συσκευασίες την ένδειξη “Καλαμάτα” (“Kalamata”).

Η απόφαση αυτή δίνει το δικαίωμα στους εξαγωγείς της Ελιάς Καλαμών να χρησιμοποιούν νόμιμα την ονομασία που εδώ και δεκαετίες έχει κάνει γνωστό το προϊόν παγκοσμίως, διασφαλίζοντας έτσι τις εξαγωγές 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως καθώς και την οικονομική επιβίωση χιλιάδων παραγωγών και εργαζόμενων.

Είναι μια απόφαση η οποία αποτελεί δικαίωση  του αγώνα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας  που λυτρώνει τον παραγωγικό κόσμο της περιοχής μας.

Στη συνέντευξή του ο κ. Τσιχριτζής, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους επιχειρηματίες αλλά και τους εργαζόμενους προβλέποντας ότι φέτος ο χειμώνας θα είναι στην κυριολεξία βαρύς για την ελληνική κοινωνία.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ ερωτώμενος για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα της αξιοποίησης του Λιμανιού Πλατυγιάλι Αστακού δήλωσε με νόημα ότι δεν υπάρχει κάτι σοβαρό που μπορεί να δημοσιοποιηθεί.

Ακούστε, όλη, τη συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή στον Antenna Star 103.5: