Ο Γ. Τζελτζές στον Antenna Star: «Μπορούμε να προστατεύσουμε την καρδιά μας» (Ηχητικό)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, η οποία καθιερώθηκε το 1999 και διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, μίλησε στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα, ο καρδιολόγος κ. Γιώργος Τζελτζές, μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ο κ. Τζελτζές αναφέρθηκε στην ανάγκη της τήρησης των κανόνων της υγειινής διατροφής και της τακτικής ασκησης, προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου, η οποία αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας στον κόσμο.

Σε ερώτηση σχετικά με τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας τα οποία σημειώθηκαν ως παρενέργεια των εμβολίων κατά της Covid-19, ο κ. Τζελτζές είπε ότι σε κάθε φάρμακο μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες, παρόλα αυτά το ποσοστό των περιστατικών που μπορεί να προκαλέσουν μυοκαρδιακή βλάβη είναι πολύ πιο μικρό σε σύγκριση με το ποσοστό των περιστατικών που μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός, το οποίο φθάνει το 15-23%.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του καρδιολόγου κ. Γιώργου Τζελτζέ στον Antenna Star 103.5: