Χαλβάς με Σοκολάτα

Υλικά

2 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια νερό
3,5 φλιτζάνια κοκκοποιημένη ζάχαρη

για τον χαλβά
200 g βούτυρο
1 ποτήρι νερού λάδι (σπορέλαιο)
3 φλιτζάνια αλεύρι
Καρύδια, θρυμματισμένα έως 1 φλιτζάνι

για την σοκολάτα
2 κουταλιές σουπας κακάο
4 κουταλιες σουπας ζάχαρη
30ml γάλα
70γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, νερό, ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο, λάδι και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι και ανακατεύουμε (πολύ καλά) συνέχεια μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα σαν κρέμα στο τέλος.
Προσθέτουμε μέσα στην κρέμα τα καρύδια και ανακατεύουμε (δεν το εχουμε βγάλει από την φωτιά)

Μετά αρχίσουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το γάλα ενω ανακατεύουμε συνέχεια.

Ανεβάζουμε την θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει καλά. (θα πρεπει να μην πέφτει από το κουτάλι εύκολα)


Αδειάζουμε αυτό πολύ πηχτό μείγμα σε ένα πυρέξ και το απλώνουμε να ισιώσει και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά έβαλα το γάλα, ζάχαρη , κακάο και το βούτυρο
Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και μια παχύρευστη
σοκολατένια κρέμα
Όταν είναι ετοιμη την απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας και προσέχουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια


Μόλις κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και διακοσμούμε με καρύδι

Καλή Επιτυχία

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr