Ο χορός της βροχής, με εντολή Χαρδαλιά (Video)

«Όλα τα ‘χε η Μαριωρή» (μία είναι η Μαριωρή: η Κυβέρνηση) πλάκωσαν καταχείμωνο και τα καλοκαίρια. Κάτι νοτιάδες, λέει… κάτι θερμές αέριες μάζες, που βαρέθηκαν να ζεσταίνουν την έρημο και αποφάσισαν να ταξιδέψουν βόρεια για να ανεβάσουν τον πεσμένο υδράργυρο και να χορέψουν υγειονομικά βαλσάκια με τον ιό που κυκλοφορεί ακόμα από μύτη σε μύτη.

Έχουμε να δούμε τέτοιες θερμοκρασίες από τον Αύγουστο. Πάνω από 25 βαθμούς, λέει.

Το άκουσε αυτό ο Χαρδαλιάς και τρέχει ακόμα. Δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει. Να κλείσει τις παραλίες, να μπαζώσει τα πάρκα, να πετάξει ψήλους στις εξοχές…;  Τι επιτέλους πρέπει να γίνει.

Άσε που ακόμα δεν ήρθαν τα παιδιά, θα τα βάλουμε να τρέχουν. Μιλώ για τους δώδεκα ιχνηλάτες που ήρθαν από την αρχή της εβδομάδας στην Περιφέρεια για να αρχίσουν το κυνήγι του ιού, όπως γράψαμε χθες αποκλειστικά (Δες ΕΔΩ).

Να δείτε που μέχρι το μεσημέρι θα πάρει τηλέφωνο ο Χαρδαλιάς και θα τα βάλει να χορεύουν τους ινδιάνικους χορούς της βροχής και του ψύχους γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας. Βέβαια όπως αντιλαμβάνεστε κάθε άλλο παρά αυτή είναι η δουλειά τους. Δεν το ξέρει αυτό ο πολιτικός Προϊστάμενος; Μωρέ το ξέρει άλλα τι να κάνει και αυτός ο έρμος που έχει χρεωθεί μια χώρα γεμάτη με ιθαγενείς που ότι θυμούνται χαίρονται.

Το έγγραφο που τους έστειλε λέει, ήταν και ολιγόλογο και σαφές, όπως κάθε υπηρεσιακό έγγραφο που στέλνει ένας προϊστάμενος, όταν ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του: «Μετά τα ρεβεγιόν και τις συγκεντρώσεις των Φώτων με τα αντάρτικα και τους αγιασμούς, αυτό που μας έλειπε ήταν κι ένα μίνι καλοκαίρι, να ‘ρθει να δέσει ο ιός με το τοπίο, να τρέχουμε και να μη φτάνουμε. Ένα πράγμα θα μας σώσει μόνο, κύριοι. Να ρίξει παπάδες και καρεκλοπόδαρα κι ό,τι άλλο έχει σε βροχή και χιόνι και βοριά, μπας και κλειστούν όλοι μέσα και δούμε την υγειά μας. Είναι εθνικό καθήκον: Εκπαιδευτείτε στο χορό της βροχής και χορέψτε τον. Γιατί, αν πάμε έτσι, με τον τζίτζικα να σκάει μέσα στο καταχείμωνο, τίποτα πλέον δεν μας σώνει, ούτε κι οι μασόνοι που λέει κι ο Ρασούλης».

Γι’ αυτό αν δείτε τίποτα νεαρούς και νεαρές να χορεύουν έξω από το Διοικητήριο στο Μεσολόγγι, κοιτάξτε να μάθετε τα βήματα και μπείτε κι εσείς στο χορό, γιατί άλλη προκοπή δεν έχει.

Δείτε τη χορογραφία στο βίντεο που ακολουθεί:


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr