Χρ. Σταρακά: «Ανάρμοστη, αυταρχική και αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Πρ. Δημ. Συμβουλίου»

Χριστίνα Σταρακά: «Ανάρμοστη, αυταρχική και αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. Αναμένουμε από τον Δήμαρχο να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές».

Με δήλωση της η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά χαρακτηρίζει ανάρμοστη, αυταρχική και αντιδημοκρατική την συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Νίκου Καζαντζή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει η παράταξη από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλώντας τον Δήμαρχο να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Για πολλοστή φορά γίναμε θεατές στο ίδιο έργο. Μόνο που σήμερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ξεπέρασε κάθε όριο με την ανοχή του Δημάρχου και της παράταξης του.

Ο κ. Καζαντζής, ειρωνικός και προσβλητικός απέναντι στην μείζονα αντιπολίτευση, στην ουσία πρόσβαλε τον εαυτό του και τον ίδιο τον θεσμικό ρόλο που εκπροσωπεί, καταπατώντας κάθε κανόνα που απαιτεί η εύρυθμη λειτουργία του Σώματος για σεβασμό στη δημοκρατία, σεβασμό στους συμμετέχοντες στη διαδικασία.

Με μία εντελώς ανάρμοστη συμπεριφορά, ζήτησε “να μαζέψουμε την κουβέντα” χωρίς να έχω καταχραστεί το χρόνο κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για ένα κορυφαίο θέμα όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να χρησιμοποιήσει και φράσεις “έχω το δικαίωμα να σε διακόψω” και λίγα δευτερόλεπτα μετά να κάνει πράξη την απειλή του με ετσιθελικό τρόπο! Μετά από αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά η παράταξη μας αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Περιμένουμε να μας γνωστοποιήσει ο δήμαρχος με ποιο δικαίωμα ο πρόεδρος αφού πρώτα μας πρόσβαλε, στη συνέχεια μας αφαίρεσε το λόγο στο όγδοο λεπτό από τα δέκα λεπτά που έχουμε δικαίωμα από τον κανονισμό;

Αυτή είναι η αυτοδιοικητική κουλτούρα της δημοτικής αρχής για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου;

Αναμένουμε από την κ. Δήμαρχο να λειτουργήσει άμεσα και να καταδικάσει απερίφραστα τη συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (κατ’ ελάχιστο) και να προβεί στις δέουσες ενέργειες που εκτιμά. Εκτός αν συμφωνεί με τη συμπεριφορά του και εξακολουθεί να απολάβει της εμπιστοσύνης του.

Οι απαξιωτικές και αυταρχικές συμπεριφορές του προέδρου δημοτικού συμβουλίου, παραπέμπουν σε πρακτικές άλλων εποχών και δεν τιμούν όσους εξέλεξε ο Αγρινιώτικος λαός για να υπηρετήσουν την πόλη και τον δήμο, όπως δεν τιμούν και το Δήμαρχο.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε οι πολίτες περιμένουν από το Δημοτικό Συμβούλιο σεβασμό, ωριμότητα, σοβαρότητα, διαφάνεια και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας και όχι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Ως Παράταξη, δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε αυτή τη προσπάθεια επιβολής τρομοκρατίας στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν θα επιτρέψουμε ξανά τέτοιες αντιδημοκρατικές, ανήθικες και αλαζονικές συμπεριφορές!»