Χρ. Στρέπκος στον Antenna Star: «Η νέα γενιά να γνωρίσει και να αγαπήσει το Θέατρο» (Ηχητικό)

Με αφορμή την παράσταση του έργου «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, την οποία παρουσιάζει το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου, ο Σκηνοθέτης της παράστασης Χρήστος Στρέπκος μίλησε στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Ο κ. Στρέπκος αναφέρθηκε αρχικά στο Άρμα Θέσπιδος, το οποίο εκπληρώνει με συνέπεια και κοινωνική ευαισθησία τον ρόλο του, πηγαίνοντας το Θέατρο στο λαό, στη γειτονιά, στο σχολείο, στο χωριό. Μέσα από μια αξιόλογη 7ετή πορεία Πολιτισμού, με επιλογές έργων κλασικών και αναγνωρισμένων, προσπαθεί να δώσει ό,τι πιο ποιοτικό, πιο διασκεδαστικό, ψυχαγωγικό και μορφωτικό στον απλό κόσμο της δουλειάς και της δημιουργίας.

Το Άρμα Θέσπιδος περιοδεύει φέτος στη Δυτική Ελλάδα με το έργο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, διασκευασμένο για πέντε ηθοποιούς και με στόχο τη μεστή ψυχαγωγία του κοινού.

Πρόκειται για ένα ερωτικό παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών, που συμβαίνει ανάμεσα σε τέσσερις νέους που κρύβονται στο δάσος. Ένα παιχνίδι που τα νήματά του, αριστοτεχνικά κινεί ο μεγάλος ελισαβετιανός συγγραφέας και στο οποίο εμπλέκονται ξωτικά, δαιμόνια, ο Βασιλιάς, η Βασίλισσα, και νεαροί Αθηναίοι.

Αναφορικά με τη διασκευή του έργου, ο κ. Στρεπκος εξήγησε: «Φυσικά δε θα μπορούσε η παράσταση να είναι μία κλασική παράσταση, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα σχήμα πέντε ηθοποιών. Είναι πολύ δύσκολο και συναρπαστικό να βλέπεις τον ηθοποιό που ερμηνεύει τον Δημήτριο, να ερμηνεύει και τον Πουκ. Το Άρμα Θέσπιδος είναι ένα σχήμα με πέντε ηθοποιούς, οπότε η παράσταση σαφώς και έχει προσαρμοστεί στους πέντε αυτούς ηθοποιούς».

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «η παράσταση έχει έναν εξωστρεφή χαρακτήρα με πολύ σωματική επαφή και μουσική, και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες», ενώ τόνισε με έμφαση ότι «είναι πολύ σημαντικό η νέα γενιά να γνωρίσει και να αγαπήσει το Θέατρο».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «μια κοινωνία που αγαπάει το Θέατρο, αγαπάει και τον Πολιτισμό και ο Πολιτισμός είναι αγαθό και όχι πολυτέλεια. Έτσι, όταν ένας άνθρωπος είναι σε θέση να απολαμβάνει τον Πολιτισμό, είναι σε θέση και να απαιτεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους τους τομείς».

Οι συντελεστές της παράστασης

Η Διασκευή και η Σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Στρέπκου, η Σκηνογραφία και τα Κοστούμια του Κένυ ΜακΛέλαν, η Μουσική του Διονύση Μπάστα, η Κίνηση της Ειρήνης Αποστολάτου και οι Φωτισμοί του Βασίλη Κλωτσοτήρα.

Παίζουν οι: Βασίλης Κόκκαλης, Θόδωρος Βράχας, Ελίνα Σταμοπούλου, Σταυρούλα Τσιάμη και Γιάννης Γιαραμαζίδης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χρήστου Στρέπκου στον Antenna Star 103.5:

Το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με το έργο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, φιλοξενείται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου, στις 9.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση, μπορούν να επικοινωνούν σήμερα στα τηλέφωνα του θεάτρου 26410 21158 & 46452 (9.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.), για κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.