Χρήστος Σταϊκούρας: «Εντός του 2023 η σύνδεση Ακτίου-Αμβρακίας»

Στα έξι μεγάλα έργα υποδομής αναφέρθηκε ο νέος Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα το 2025 θα δοθεί σε κυκλοφορία ο Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου ενώ εντός του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση Ακτίου-Αμβρακίας.

Για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης είπε ότι έως το τέλος του 2023 «θα έχει οριστικοποιηθεί και η τελική χάραξη των νέων επεκτάσεών του, ώστε η ωρίμανση της δημοπράτησης της – κατά προτεραιότητα – επέκτασης προς τα βορειοδυτικά να προχωρήσει μέσα στην τετραετία που ξεκινάει. Σύντομα, μετά την παράδοση του βασικού έργου, θα παραδοθεί σε λειτουργία και η επέκταση προς Καλαμαριά». Για τον οδικό άξονα Ε-65 σημείωσε πως θα παραδοθεί το σύνολο του έργου έως το τέλος της τετραετίας με το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα να παραδίδεται εντός των πρώτων μηνών του 2024.

Αναφορικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, ο Υπουργός είπε πως «Το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος και το Χερσόνησος – Νεάπολη έχουν συμβασιοποιηθεί. Εντός της τετραετίας αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους. Στο μεταξύ, θα δρομολογηθεί και η κατασκευή του τμήματος Χανιά – Χερσόνησος».

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στην γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ τονίζοντας πως «η πρόοδος είναι σχεδόν στο 50%. Ο πρώτος μετροπόντικας έχει ήδη διανύσει τα πρώτα 30 μέτρα, και είναι σε φάση συστηματοποίησης της εκσκαφής. Ο δεύτερος είναι ήδη στην Ελλάδα και αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο».

protothema.gr

 

Διαβάστε επίσης: Από το Παναιτώλιο Αγρινίου η 21χρονη που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στα Ιωάννινα