Υπέροχο γλυκό του κουταλιού κυδώνι

 Υλικά

  • 1 κιλό κυδώνι καθαρό βάρος ( καθαρισμενο και κομμένο σε μπαστουνακια)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • 2 κλωναρακια αρμπαροριζα
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμενα( προαιρετικά)
  • Χυμό από 1 μικρό λεμονι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κυδώνια μου να φύγει του χνούδι που έχει εξωτερικά.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα το φρούτο.
  3. Καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και κόβουμε σε φέτες και μικρά μπαστουνακια περίπου 1 εκ.
  4. Βάζουμε το φρούτο σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Αρχικά σε δυνατή φωτιά περιμένουμε να πάρει βραση.
  5. Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ξαφριζουμε αν χρειαστεί.
  6. Βράζουμε 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το γλυκό. 10 λεπτά πριν σβήσουμε το γλυκό προσθέτουμε και την αρμπαροριζα και το χυμό λεμονιού.
  7. Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και τα αμύγδαλα αν θέλουμε.
  8. Αφήνουμε το γλυκό 12 ώρες και ελέγχουμε αν θέλει κι άλλο δέσιμο το σιροπακι. Συνήθως δεν χρειάζεται γιατί το φρούτο έχει ήδη αρκετή πηκτίνη

Αν χρειαστεί όμως δένουμε πάλι.

xrysessyntages.gr