Υπερψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου

Συζητήθηκε απόψε με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος σύμφωνα με την παρουσίασή του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι 70,094 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 47,698 εκατομμύρια είναι χρήματα που αφορούν σε νέα έργα και τα 21,260 εκατομμύρια περίπου σε συνεχιζόμενα έργα.

Οι νέες μελέτες είναι 688.820 ευρώ, ενώ οι συνεχιζόμενες 445.940 ευρώ.  (Αναλυτικά τα ποσά μπορείτε να τα δείτε και ΕΔΩ)

Υπάρχουν δύο ακόμα έργα, τα οποία αφορούν το μεν πρώτο στην κατασκευή των πράσινων σημείων με προϋπολογισμό 901.716 ευρώ, καθώς και στο έργο της προμήθειας και της τοποθέτησης στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων συνολικού προϋπολογισμού 109 χιλιάδες ακόμα. Τα δύο αυτά τελευταία έργα εντάχθηκαν μετά τη σύνταξη του προγράμματος και θα εγγραφούν στο τεχνικό πρόγραμμα κατά την πρώτη αναμόρφωσή του τον τρέχοντα μήνα. Με αυτά τα έργα ο συνολικός προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αγρινίου που φτάνει στα 71.104.741 εκατομμύρια περίπου.

Εάν στο παραπάνω τεχνικό πρόγραμμα συνυπολογιστεί και το τεχνικό πρόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α. συνολικού προϋπολογισμού 36.347.719,92 εκατομμυρίων ευρώ, τότε το σύνολο των έργων που θα εκτελεστούν από το Δήμο Αγρινίου είναι 107,652,460 εκατομμύρια περίπου.

Το κυρίαρχο δομικό στοιχείο της κριτικής που ασκήθηκε από το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν η «εγκατάλειψη» των τοπικών κοινοτήτων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θεσμικό πλαίσιο το οποίο καθορίζει σε απόλυτο βαθμό τις επιλογές, χωρίς να επιτρέπει στους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έργα που να αφορούν στην επίλυση των πραγματικών αναγκών, έτσι όπως ο κάθε τοπικός αυτοδιοικητικός οργανισμός θα αντιλαμβανόταν την ανάπτυξη της περιοχής του.

Ενδιαφέρουσες υπήρξαν οι τοποθετήσεις των μελών  των παρατάξεων, οι οποίες  σύμπραξαν ή δηλώσαν συνεργασία με την δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα, αφού σε αντιδιαστολή με τις περσινές τους τοποθετήσεις, απόψε υπήρξαν εξαιρετικά συναινετικοί και υποστηρικτικοί.

Ο κ. Καραμητσόπουλος διαπίστωσε ότι το φετινό τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες πιστώσεις για τη σχολική στέγη, το έργο της ήπιας ανάπλασης του Πάρκου καθώς και το μεγάλο έργο υποδομής στον τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο κ. Καζαντζής, ο οποίος χαρακτήρισε το φετινό τεχνικό πρόγραμμα, αναπτυξιακό.

Ο κ. Παπαναστασίου στη δευτερολογία του είπε ότι είναι λάθος αυτό που υποστηρίζει η αντιπολίτευση ότι τα έργα που γίνονται δεν αφορούν την περιφέρεια του δήμου, σημειώνοντας πως και το έργο του εργοστασίου των απορριμμάτων, όπως και τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, είναι έργα που αφορούν το σύνολο του Δήμου. Καταλήγοντας μάλιστα υπογράμμισε, ότι η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση είναι ένας διαρκής αγώνας για όλα και περισσότερα έργα, για όλο και μεγαλύτερη χρηματοδότηση.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr