Ζωή Λιαντράκη στο AgrinioTimes.gr: «Μέσα από το τραγούδι ζωντανεύω την καλύτερη εκδοχή μου»

Η ερμηνεύτρια Ζωή Λιαντράκη μας εκπλήσσει πάντα ευχάριστα μέσα από την αξιοπρόσεκτη διαδρομή της, έχοντας δώσει σημαντικά δείγματα των ερμηνευτικών της χαρισμάτων με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

Επανέρχεται με το τραγούδι «Σαν τραγούδι της ψυχής» από το ομώνυμο digital CD, ένα αξιόλογο τραγούδι με άρωμα Κρήτης, με λυρισμό και πάθος, που μιλά για την απουσία αγαπημένων προσώπων. Μελωδία που θυμίζει Ελλάδα, ντυμένη με παραδοσιακούς και ηλεκτρικούς ήχους και στίχους που στάζουν αλήθειες ζωής.

Η Ζωή Λιαντράκη μιλά στις ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr και Antenna-Star.gr) και τη Νάντια Μπούτα, για το  νέο της τραγούδι, το μουσικό της ταξίδι και τα όνειρά της για το μέλλον.

Πώς ξεκίνησε το μουσικό σου ταξίδι;

Το εισιτήριο για αυτό το τόσο όμορφο ταξίδι που λέγεται μουσική, το πήρα πολύ μικρή από την οικογένειά μου, καθώς μέσα στο σπίτι μου πάντα υπήρχε μουσική, πάντα υπήρχε χαρά, πάντα υπήρχε ένα ράδιο ανοιχτό που μουρμούριζε όμορφες μελωδίες που γέμιζαν την παιδική μου ψυχούλα. Τότε ξεκίνησε για μένα το μουσικό ταξίδι…

Μεγαλώνοντας πια, ζήτησα από τους γονείς μου να με γράψουν στο ωδείο που με πολύ μεγάλη χαρά το έκαναν. Τότε άρχισα να μελετώ τη μουσική και να μαγεύομαι ακόμα περισσότερο από αυτήν.

Φτάνοντας στο σήμερα η μουσική ακόμα με ταξιδεύει, ακόμα γεμίζει την ψυχή μου, ακόμα μου δίνει χαρά και ακόμα με κάνει να θυμάμαι τι όμορφο που είναι να είσαι παιδί!

Τι σημαίνει μουσική για σένα;

Η μουσική είναι ο δικός μου δρόμος ζωής που με βγάζει από το σκοτάδι στο φως. Είναι το σκηνικό της υπόστασης μου κι ένα περιβάλλον ύπαρξης.

Η μουσική για μένα είναι τα πάντα: Είναι τρόπος έκφρασης, τρόπος ζωής, τρόπος δημιουργίας. Η ζωή μου χωρίς μουσική θα ήταν άδεια. Νιώθω ευλογημένη που μπορώ να εκφραστώ μέσα από αυτή γιατί μέσα από το τραγούδι ζωντανεύω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, την υγιή μου πλευρά.

Φαντάζομαι ότι ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της μουσικής σου διαδρομής ήταν το 2018, όταν συμμετείχες με το συγκρότημα «Διαπασών» ως τραγουδίστρια στο ντοκιμαντέρ «Η γη της πονεμένης Παναγιάς», που αφορούσε στον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Μίλησέ μου για αυτή την εμπειρία σου.

Ήταν πραγματικά μία ξεχωριστή στιγμή για μένα. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη στιγμή που ανέβηκα στη σκηνή του φεστιβάλ για να ερμηνεύσω το τραγούδι «Η προσφυγιά» του μεγάλου Απόστολου Καλδάρα από το έργο του «Μικρασία».

Ήταν τόσο έντονο το συναίσθημα του πόνου και του ξεριζωμού που ένιωσαν αυτοί οι άνθρωποι, που αισθάνθηκα να μεταφέρομε εκεί… στα παράλια της Μικράς Ασίας… και να βλέπω τα καράβια που πάνε και έρχονται φορτωμένα προσφυγιά, όπως γλαφυρά περιγράφουν οι στίχοι του τραγουδιού.

Με δυσκολία συγκράτησα τα δάκρυά μου καθώς για μένα η Μικρασία και οι άνθρωποι της έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, στη συνείδησή μου, ακόμα και στη μουσική μου παιδεία.

Μόλις κυκλοφόρησε η νέα σου δουλειά με τίτλο «Σαν τραγούδι της ψυχής». Πες μου δυο λόγια για αυτή. 

Λίγες μέρες πριν, κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι με τίτλο «Σαν τραγούδι της ψυχής» σε μουσική της υπεροχής Κωνσταντίας Κατσιάμπα και σε ποίηση της εξαιρετικής Γιώτας Γερογιώργη. Ένα τραγούδι με άρωμα Κρήτης καθώς το κύριο όργανο της ενορχήστρωσης είναι η κρητική λύρα.

Ο Ιάκωβος Πατεράκης είναι εκείνος ο Κρητικός καλλιτέχνης που με τις μαγικές του δοξαριές μας ταξιδεύει.

Το «Σαν τραγούδι της ψυχής» έχει λυρισμό αλλά και έντονο το στοιχείο του πάθους. Μιλά για την απουσία αγαπημένων  προσώπων. Όταν σου λείπει ένας άνθρωπος που αγαπάς, λείπει ένα κομμάτι του εαυτού σου. Κι αυτό το κομμάτι δεν θα το αντικαταστήσει ποτέ κανένας από τους ανθρώπους που θα συναντήσεις στο υπόλοιπο της ζωής σου γιατί αυτό το  πρόσωπο  είναι  εκείνο  που συνέθεσε αυτό  που  είσαι σήμερα.

Για τον λόγο  αυτό το «Σαν τραγούδι της ψυχής» είναι για μένα ο προσωπικός μου φόρος τιμής στη δική μου μεγάλη απώλεια, στον μπαμπά μου…!!!

Περιλαμβάνεται στο digital CD single που περιέχει και τρία παλαιότερα κομμάτια μου σε μουσική της Κωνσταντίας Κατσιάμπα και στίχους Γιώτας Γερογιώργη, Ντέπης Χατζηκαμπάνη και κυκλοφορήσει από την Real music.

Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον;

Για το μέλλον εύχομαι να μπορώ να συνεχίσω να δημιουργώ, να μοιράζομαι όμορφες στιγμές με ανθρώπους που αγαπάνε τη μουσική, με ανθρώπους που θα ξεκλειδώσουν τον τρόπο έκφράσης μου και φυσικά να ταξιδέψω όσο πιο μακριά γίνεται την καινούρια μου δουλειά.

Με σημαία το όνειρο θα προσπαθώ πάντα μέσα από τα τραγούδια μου να παίρνω το μερίδιο της ασχήμιας αυτού του κόσμου και να το μετατρέπω σε κάτι όμορφο!!!

Θέλω να κλείσεις με δυο λόγια που σε εκφράζουν και σε χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο, ένα αγαπημένο σου απόφθεγμα…

Έχω πει ξανά πως με εκφράζει ιδιαιτέρως ένα απόφθεγμα του σπουδαίου συντοπίτη μου Νίκου Καζαντζάκη: «Ό,τι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι. Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα».

Μη σταματάς να επιθυμείς, να λαχταράς και να κυνηγάς τα όνειρά σου. Το δικαίωμα στο όνειρο, είναι δικαίωμα στη ζωή.

Ακούστε το νέο τραγούδι της Ζωής Λιαντράκη «Σαν τραγούδι της ψυχής»: