Πνοή για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την αύξηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Αράξου

Εμφάνιση IMG_6527.jpg

Η τουριστική περίοδος και η σημαντική συμβολή στην ενίσχυσή της, μέσω της αύξησης των πτήσεων από το εξωτερικό αλλά και από περιοχές της χώρας στο Πολιτικό Αεροδρόμιο του Αράξου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Αγγελόπουλο με τον αερολιμενάρχη Αράξου Γιώργο Γκουβίτσα.

Ο εισερχόμενος τουρισμός στη Δυτική Ελλάδα μέσω του Αράξου βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και αναμένεται να συνεχιστεί και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με πτήσεις από Κύπρο, Τσεχία, Ρωσία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ιταλία, Γαλλία, Σλοβακία, Αυστρία και Πολωνία, ενώ στις 15 Ιουνίου ξεκινά και η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη.

«Στόχος μας», όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας είναι «να αυξήσουμε την επιβατική κίνηση και να ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενη επίδοση με τη διακίνηση ταξιδιωτών μέσω του Αράξου. Έτσι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε σημαντικά και τον τουρισμό μας», ενώ από την πλευρά του ο Γ. Αγγελόπουλος σημείωσε πως «όσον αφορά τη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, θέλουμε να παραμείνει αυτή η γραμμή και να γίνει ετήσια».

«Είναι σημαντική στην ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής μας η συμβολή των αεροδρομίων Ακτίου, Αράξου και των λιμένων Κατακόλου, Πάτρας και Κυλλήνης, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να θέτει ως προτεραιότητα τη στήριξη όλων αυτών των πυλών εισόδου ως αναπτυξιακούς πόλους» προσέθεσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Θα υπάρχει συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, ώστε να οργανωθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό η πρώτη πτήση από τη Θεσσαλονίκη στα μέσα του μήνα, ενώ στη συνάντηση τονίστηκε πως ο Μάιος ήταν από τους καλύτερους όσον αφορά στην προσέλκυση τουριστών και στη χρήση του αεροδρομίου, αφού υπήρχε μεγάλη προσέλευση κυρίως από το Ισραήλ.

Να σημειωθεί, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πως το αεροδρόμιο του Αράξου έχει αναπτυξιακές προοπτικές αφού διαθέτει έναν από τους καλύτερους αεροδιαδρόμους της χώρας, μήκους 3.300 μέτρων.