Ν. Μαυραγάνης: «Μπορούν να χρησιμοποιούν τα χάρτινα και να βγάλουν κάρτα όποτε θέλουν»

Αλαλούμ! Σε νέες διευκρινήσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο προχώρησε το πρωί ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, ο οποίος απέδωσε την ταλαιπωρία του κόσμου που στήθηκε στις ουρές, σε… παρανόηση των πολιτών!

«Η προθεσμία αφορά τη μηνιαία κάρτα Οκτωβρίου. Αυτό παρανόησε ο κόσμος και έτρεχε στις ουρές. Ο κόσμος θα μπορεί να βγάλει κάρτα οποτεδήποτε! Αν το είχαν καταλάβει, δεν θα πήγαιναν όλοι μαζί. Οι επιβάτες θα μπορούν να βγάζουν ηλεκτρονικό εισιτήριο όποτε θέλουν!», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαυραγάνης.

«Ο κόσμος παρανόησε», είπε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, όμως αναγνώρισε ότι πιθανόν να ευθύνεται και το κράτος. Πρόσθεσε όμως ότι ΟΑΣΑ βγάζει ανακοινώσεις καθημερινά στο Μετρό για το θέμα. «Ευθύνονται οπωσδήποτε και οι δυο πλευρές σε μια παρανόηση, άρα και εμείς» είπε.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Μεταφορών ήταν η όλη διαδικασία να γίνει διαδικτυακά, ωστόσο το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, λέγοντας ότι από αυτή την πηγή τα προσωπικά δεδομένα είναι τρωτά.

Όσον αφορά τα χάρτινα εισιτήρια, ο κ. Μαυραγάνης, ήταν περισσότερο ελαστικός από τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος έχει δηλώσει πολλάκις πως «τον Νοέμβριο θα κλείσουν οι πύλες»: «Όποιοι έχουν χάρτινα εισιτήρια, δε θα τα πετάξουν. Θα τα ακυρώνουν κανονικά στα μηχανήματα. Θα αφήσουμε ενεργά για ένα διάστημα τα παλαιά ακυρωτικά μηχανήματα. Θα ισχύουν τα παλιά εισιτήρια για όσο υπάρχουν! Κάποια στιγμή θα πούμε όποιος έχει παλιά εισιτήρια να πάει στον ΟΑΣΑ και να τα ανταλλάξει με τα νέα, ίσης αξίας», τόνισε ο κ. Μαυραγάνης.

Ο Νίκος Μαυραγάνης δήλωσε ακόμα ότι από το Φεβρουάριο γινόταν η διαδικασία μετάβασης «στη νέα εποχή», άλλα μόλις έκανε την ανακοίνωση ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, έτρεξαν όλοι…». «Μπορεί να μην το είπε καλά ο υπουργός» σημείωσε…

Δεκάδες επιβάτες, ωστόσο, στήθηκαν από τα… εξημέρωτα στα εκδοτήρια του Μετρό και του Ηλεκτρικού για να προμηθευτούν την ηλεκτρονική κάρτα, ενώ ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παράταση της προθεσμίας έως τις 15 Νοεμβρίου.

newpost.gr