Πράξη ανθρωπιάς από τον Μεσολογγίτη αστυνομικό Αλ. Μπαλκούρα

Οι αστυνομικοί μας, βρίσκουν πάντα τρόπους να μας υπενθυμίζουν ότι το να προσφέρεις στον συνάνθρωπο σου, αποτελεί μία επιλογή που κρύβει την δική της “μαγεία”.

Αυτή τη φορά ο λόγος για τους Αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Δ. Α. Χίου που, όπως μας πληροφορεί αναγνώστης του Policenet.gr, σήμερα το μεσημέρι δώρισαν ένα ζευγάρι αρβύλες σε μετανάστη του κέντρου υποδοχής και καταγραφής στην ΒΙ. ΑΛ. Ουσιαστικά οι αστυνομικοί προσφέρουν από αυτό που δεν έχουν, όμως έχουν ανθρωπιά και ευαισθησία απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και δυστυχία.

Ο αστυνομικός για τον οποίο γίνεται λόγος είναι ο Μεσολογγίτης, Αλέξανδρος Μπαλκούρας, ο οποίος έχει αποσπαστεί στη Χίο από την τροχαία Μεσολογγίου. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σηκώνουν τα τελευταία χρόνια το βάρος του προσφυγικού, παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες αποστολές που τους ανατίθενται.

Για να τα καταφέρουν υπερβαίνουν διαρκώς τον εαυτό τους, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που για να προμηθευτούν υλικά βάζουν χρήματα και από την τσέπη τους. Ωστόσο, όπου υπάρχει αληθινή ανάγκη οι αστυνομικοί μας αδυνατούν να γυρίσουν την πλάτη.

Βάσω Βήττα – aixmi-news.gr