Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κατά της υποβάθμισης της δικαιοσύνης στην Αιτωλοακαρνανία

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κατά της υποβάθμισης της δικαιοσύνης στην Αιτωλοακαρνανία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίασή του που διεξήχθη την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, επί δεκαεφτά (17) παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, το οποίο έχει ως εξής:

«Όχι άλλος υποβιβασμός στην Αιτωλοακαρνανία γενικότερα και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και του Θέρμου ειδικότερα.

Το θέμα δεν αφορά μία συντεχνία αλλά το σύνολο της κοινωνίας. Δεν αφορά τα οικονομικά μιας επιστημονικής μερίδας συμπολιτών μας αλλά το κύρος μιας ολόκληρης περιοχής.

Αφορά τον σεβασμό στον κόσμο της περιοχής μας που βάλλεται με συνεχείς υποβιβασμούς. Στην παιδεία, στον τουρισμό, στις μετακινήσεις, στις οδικές συνδέσεις και αρτηρίες, στον πολιτισμό και εν τέλει στη μικροοικονομία της περιοχής.

Με τη σταδιακή υποβάθμιση διά της περιφερειοποίησής του, όπως διαφαίνεται, του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο και με την εξέταση εάν θα παραμείνει και το Πρωτοδικείο στο Αγρίνιο, εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, ότι έρχονται και οι επόμενες υποβαθμίσεις.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

 

Διαβάστε επίσης: Χριστίνα Σταρακά για τα κόκκινα δάνεια: «Αδιέξοδο με Ν.Δ. ή διέξοδος με τις προτάσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ.;» (Video)