Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν ήρθε στην Κηδεία;

Μέλη βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη έχουν έρθει στην Αθήνα για να παραβρεθούν στην Κηδεία του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Αίσθηση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι δεν ήρθε στη χώρα μας ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του διαδόχου του αγγλικού θρόνου, ενώ ο Γουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

Στο Πρωινό, ο Χρήστος Ζαμπούνης αποκάλυψε τον λόγο. Όπως είπε: «Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της Κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Ζαμπούνης πρόσθεσε: «Είναι ένα ερωτηματικό που δεν ήρθε ο Ουίλιαμ και μου έκανε εντύπωση. Θα το μάθω εντός της μέρας».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Δημοσιογράφος διευκρίνισε: «Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η Κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης».

zappit.gr